Remonttilainan avulla voi toteuttaa kodin pintaremontin

Kun koti kaipaa pienempää tai suurempaa kunnostusta, saatetaan harkita lainaa remontin toteuttamiseksi. Useimmiten erityisesti pienempää pintaremonttia varten voidaan hakea vakuudetonta lainaa eli kulutusluottoa. Ennen lainan ottamista kannattaa kuitenkin lähteä vertailemaan lainatarjouksia edullisimman löytämiseksi.

Lainatarjousten vertailu on helpointa toteuttaa kilpailutuspalvelun kautta, joka auttaa löytämään helposti edullisimman lainatarjouksen. Näistä esimerkiksi Omalaina -vertailupalvelu mahdollistaa vakuudettomien lainojen hakemisen aina 60 000 euroon saakka. Lainatarjouksia saa nopeasti hakemuksen lähettämisen jälkeen, joten vertailun pääsee toteuttamaan heti. Näin edullisimman lainatarjouksen löytää nopeasti, ja kotia pääsee kunnostamaan nopealla aikataululla.

Kulutusluottoa voidaan hyödyntää remontin toteuttamiseen

Kodin kunnostaminen vaatii remontin laajuudesta riippuen isomman tai pienemmän budjetin. Pienen pintaremontin toteuttaminen voi onnistua edullisesti, mutta laajemman kylpyhuone- tai keittiöremontin toteuttaminen voi vaatia jopa kymmenien tuhansien eurojen budjetin. Joskus remontointiin haetaan avuksi lainarahaa, jolloin työt päästään aloittamaan heti.

Kulutusluotto onkin yksi tapa rahoittaa kodin remontti. Yleisimmin kulutusluotto on vakuudeton, jolloin sen hakeminen ei edellytä vakuuksia tai takaajia. Lainasumma ja takaisinmaksuaika sovitaan lainanmyöntäjän kanssa. Kulutusluoton voi käyttää myös remontointiin, sillä sen käyttötarkoitusta ei yleensä rajoiteta, eikä siitä ole tarpeen tehdä selvitystä lainaa hakiessa.

Remontin budjetti on hyvä laskea tarkkaan ennen lainan hakemista. Pintaremontin toteuttaminen onnistuu myös itse, jolloin kuluja tulee lähinnä materiaaleista. Isomman remontin tekeminen edellyttää usein ammattilaisten palkkaamista, jolloin tarjouksia kannattaa pyytää ennen lainan hakemista.

Kilpailuttaminen kannattaa

Kun suunnittelet kodin pintaremonttia ja tarvitset siihen lainaa, kannattaa lainatarjoukset aina lähteä kilpailuttamaan. Kilpailuttaminen voi auttaa löytämään edullisimman lainatarjouksen, jolloin lainan kokonaiskustannukset muodostuvat edullisemmiksi. Kilpailuttamisen voi tehdä esimerkiksi netissä täyttämällä lainahakemuksia eri lainantarjoajien sivuilla. On kuitenkin selvää, että tämä vie aikaa, jonka voisi käyttää myös remontin suunnittelemiseen.

Kilpailuttaminen onkin helpointa toteuttaa kilpailutuspalvelun kautta. Tällöin riittää, että täyttää yhden hakemuksen lainanvälittäjän sivuilla. Tämä hakemus lähetetään lainanvälittäjän yhteistyökumppaneille, jotka voivat puolestaan tehdä halutessaan lainatarjouksia. Hakija pääsee vertailemaan näitä helposti yhdessä paikassa, jolloin edullisimman tarjouksen löytää helposti.

Kiinnitä huomiota todelliseen vuosikorkoon

Lainatarjouksia vertaillessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon. Tämä on hakijoita varten ilmoitettava tieto, joka lasketaan kaikista lainan kustannuksista. Se sisältääkin kaikki lainan kulut, kuten korot, tilinhoitomaksut ja muut mahdolliset kulut. Todellinen vuosikorko antaa paremman kuvan lainan kokonaiskustannuksista kuin pelkkä nimelliskorko.

Kun vertailet eri lainatarjouksia, kiinnitä huomiota niiden todelliseen vuosikorkoon, ja valitse laina, jonka todellinen vuosikorko on mahdollisimman alhainen. Näin voit löytää lainan, joka tulee kokonaiskustannuksien osalta kaikkein edullisemmaksi.

Kodin pintaremontti voi olla iso projekti, joka vaatii tarkkaan laaditun budjetin. Joskus remontin toteuttaminen edellyttää myös ulkopuolisen rahoituksen hyödyntämistä. Remonttilaina kannattaa aina kilpailuttaa, jotta ei päädy maksamaan liikaa. Kilpailuttamalla eri lainantarjoajia, ja kiinnittämällä huomiota todelliseen vuosikorkoon, on mahdollista löytää tarjousten joukosta edullisin.